1 min

Tags in dit artikel

,

Google denkt dat het tijd is om de webbrowser wat meer buitenspel te zetten en komt met Chrome Packaged Apps, een manier voor webprogrammeurs om websites om te zetten naar een applicatie, waardoor het lijkt alsof ze een native applicatie hebben gebouwd. Momenteel zijn de apps enkel beschikbaar voor Chrome OS en Windows.

Met het beschikbaar stellen van Chrome Packaged Apps wil Google een nieuwe weg inslaan, waarbij de mogelijkheden van het internet optimaal worden benut, door websites als het ware om te toveren tot op zichzelf staande applicaties.

Deze applicaties zouden volgens Google bepaalde software op den duur compleet kunnen laten vervangen. Dat komt mede doordat Google de apps de mogelijkheid geeft om bijvoorbeeld ook USB-apparaten te benaderen of een bluetooth-verbinding te gebruiken.

De applicaties die gebruikt wensen te worden, zullen in tegenstelling tot de huidige conventionele websites ook offline beschikbaar zijn. Het updaten gebeurt automatisch op het moment wanneer er door de gebruiker verbinding wordt gemaakt met internet. Op de lijst van beschikbare Chrome Packaged Apps staan onder ander Pixlr Touch Up, Google Keep en Spelunky.

Google haakt met Chrome Packaged Apps in op de filosofie een zo volwaardig mogelijk besturingssysteem op te zetten met Chrome OS, al zal het de functionaliteit ook uitbrengen voor Mac- en Linux-systemen, terwijl mensen met een Windows-systeem er nu al gebruik van kunnen maken.