1 min Applications

Google Chrome Apps naar smartphones en tablets

Google heeft aangekondigd dat de Chrome Apps ook geschikt zijn gemaakt voor gebruik op de twee populairste mobiele platforms: Android en iOS. De applicaties werkten al op Chrome OS, Mac OS X en Windows.

Zoekgigant Google heeft een preview van een op Apache Cordova gebaseerde toolchain uitgegeven, waarmee applicaties in native code voor Android en iOS kunnen worden omgezet. Omdat het om een preview gaat werkt de software nog niet vlekkeloos, maar ontwikkelaars kunnen op deze manier alvast bekijken wat de mogelijkheden zijn. Google lanceerde eerder al een versie waarmee apps geschreven konden worden voor gebruik in Chrome OS, Mac OS X en Windows.

Google’s idee achter deze toolchain is voor ontwikkelaars een natte droom: Code hoeft slechts één keer geschreven te worden en kan dan gebruikt worden op vele verschillende platforms. Na het gebruik van de toolchain kunnen ontwikkelaars hun applicaties insturen naar de App Store en Google Play. De apps kunnen dankzij verschillende API’s gebruikmaken van verschillende systeemfuncties zoals lokale opslag, notificaties en het uitvoeren van betalingen.

De ontwikkeling van een app gebeurt aan de hand van de programmeertalen CSS, HTML5 en JavaScript. De applicaties zijn offline te gebruiken.

Bron:Chromium Blog