Vanuit verschillende kanten wordt door eigenaars van een oude Xbox 360 geklaagd over de prestaties van GTA V, Rockstar’s nieuwe topgame. Mensen met een Xbox 360 die dateert uit 2006 tot 2008 melden dat hun spelcomputer crasht in combinatie met de game.

Grand Theft Auto V is nu bijna een week in omloop en dat het spel zich nu al tot één van de succesvolste uitgaven ooit kan rekenen is algemeen bekend. Minder aandacht is besteed aan problemen die Xbox 360-eigenaren met de game hebben. Als je een oud Xbox 360-model bezit zou het namelijk goed kunnen dat je veelvuldig vastlopers ervaart.

Op een niet-officieel GTA-forum loopt een topic waar op het moment van schrijven al ongeveer 500 reacties zijn geplaatst over het vastlopen van de Xbox 360. Sommige gebruikers denken dat het aan de beperkte opslag van 20GB in hun spelcomputer ligt dat de game regelmatig crasht, maar ook mensen die een grotere harde schijf hebben geplaatst hebben moeilijkheden. Er wordt gesteld dat meer dan een half uur aan een stuk doorspelen een uitzondering is, zo regelmatig zijn de vastlopers.

Een remedie voor de problemen lijkt er vooralsnog niet te zijn. Rockstar voorzag sommige gamers van een aantal mogelijke oplossingen, maar die bieden volgens de berichten geen soelaas. Volgens anderen meldde Rockstar telefonisch dat de problemen onderzocht worden en bekeken wordt of een softwarematige ingreep de oplossing kan zijn.