1 min

Tags in dit artikel

, ,

De lancering van GTA V staat gepland voor 17 september. Veel gamers kijken halsreikend uit naar het spel van ontwikkelstudio Rockstar. Inmiddels is het spel op internet gelekt en spelers die betrapt worden op het spelen van GTA V voor de lanceerdatum worden van Xbox Live geweerd. Sommige mensen hebben de game ook te vroeg ontvangen via webshops.

Microsoft is op dit moment bezig om spelers die in-game foto’s of beeldmateriaal posten van de gelekte versie van GTA V te bannen. Ondanks alle maatregelen die Rockstar Games heeft genomen, zijn er toch een aantal mensen die een gelekte versie van GTA V in handen hebben weten te krijgen.

Op de website van de game-ontwikkelaar werd aangegeven dat alle in gamebeelden offline gehaald moeten worden, onafhankelijk van hoe de uploader aan het spel is gekomen. Ook video’s waarin de doos van GTA V voor de eerste keer wordt geopend, moeten offline gehaald worden.

Inmiddels heeft Microsoft al minimaal één console geblokkeerd op basis van een screenshots waarin een gamertag te zien was. Dit gebeurde eerder ook al bij de lancering van Halo 4. De speler zal een nieuwe Xbox 360 moeten kopen, voordat hij weer gebruik kan maken van Xbox Live.