min

Tags in dit artikel

De ontwikkelaars van de Xbox One willen de gamers aan het bewegen krijgen. Om dit te bereiken is er in samenwerking met enkele bekende fitnesstrainers de Xbox Fitness-dienst ontwikkeld.

Gamen vindt voornamelijk plaats vanuit de luie stoel, maar niet als het aan de ontwikkelaars van de Xbox One ligt. Met het introduceren van een heuse online fitnessdienst wordt gepoogd de Xbox-gebruikers meer te doen bewegen. Met de toepasselijke naam Xbox Fitness zal de dienst binnenkort worden uitgerold, exclusief voor de Xbox One.

Xbox Fitness is mogelijk gemaakt dankzij onder andere Tony Horton, Shaun T, Jilian Michaels en Tracy Anderson. Deze fitnessinstructeurs zijn voornamelijk bekend geworden door verscheidene trainingsprogramma’s die ze hebben opgezet.

Xbox Fitness zal bestaan uit trainingssessies van tussen de 10 en 60 minuten en zal zoveel mogelijk op individueel niveau worden aangepast. Aanbevelingen zullen worden gedaan aan de hand van de conditie van de gebruiker. Tevens zal te zien zijn welke trainingsprogramma’s het meest populair zijn bij andere gebruikers van de dienst.

Het bijzondere van Xbox Fitness is dat dankzij de bewegingsgevoelige Kinect-camera, de gemaakte bewegingen van de gebruiker kunnen worden uitgelezen. Hiermee kan de hartslag, verbruikte energie, het tempo en de fysieke vorm worden afgeleid. Doordat de Kinect-camera dit kan afleiden, kan er specifieke feedback worden gegeven. Iets wat voorheen nooit mogelijk was bij digitale fitnesslessen.

Hoewel de werking niet officieel medisch is gecertificeerd, lijkt het veelbelovend. Wanneer en voor welke prijs de dienst Xbox Fitness in de Benelux precies beschikbaar zal zijn, is nu nog onbekend.