1 min

Randy Pitchford, directeur van Gearbox Software, ziet Valve’s Steam Box niet als een bedreiging voor Microsoft, Nintendo en Sony. Volgens de topman van het bedrijf achter onder andere Borderlands hebben de bedrijven de komende tijd weinig te vrezen van Valve’s poging om een plek in de huiskamer te veroveren.

Pitchford geeft overigens wel aan zijn mening over het apparaat van Valve te willen veranderen als ze een spel uitbrengen dat: "begint met een H, eindigt op 3 en klinkt als Half-Life 3." De topman geeft aan, ondanks het feit dat Valve de naam Half-Life 3 in Europa heeft geregistreerd, niet te verwachten dat het spel op korte termijn zal verschijnen, "misschien wel nooit."

In tegenstelling tot de Gearbox-directeur, die erg laconiek reageert op de console van Valve, geeft Fergal Gara, hoofd van de Britse afdeling van PlayStation, aan dat Sony "het zich niet kan permitteren om de console te negeren." Volgens Gara gebeurt dit op dit moment nog teveel.

In tegenstelling tot Pitchford zijn andere PC-ontwikkelaars wel wat enthousiaster over Valve’s nieuwste initiatief. Fredrik Wester van Paradox Interactive verwacht dat de Steam Box een serieuze concurrent zal worden voor Microsoft, Nintendo en Sony. Paradox interactive is al langere tijd aan het werk met SteamOS en noemt het besturingssysteem dan ook "een goed iets voor PC-gaming."

Om te zien hoe goed de Steam Box het gaat doen moeten we nog wachten tot 2014. Valve zal dan de eerste generatie Steam Machines gaan lanceren.