1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het ziet ernaar uit dat het in de nabije toekomst mogelijk zal zijn televisieafleveringen van RTL XL en Uitzending Gemist via Google’s Chromecast te bekijken. Op dit moment is de HDMI-stick van Google nog niet verkrijgbaar in onze regio, maar RTL en NPO kondigen wel alvast aan dat ze een Chromecast-ondersteuning voor hun applicaties overwegen.

Chromecast is een HDMI-stick waarmee op een compatibele televisie via een draadloze internetverbinding content kan worden gestreamd, vanaf bijvoorbeeld een smartphone. Momenteel ondersteunen de applicaties RTL XL en Uitzending Gemist het streamen middels Chromecast van Google nog niet. RTL heeft aangegeven dat ze vrijwel zeker ondersteuning voor de Chromecast voor de RTL XL-applicatie zullen toepassen. Een moment waarop de ondersteuning zal worden ingevoerd is niet zeker.

NPO is nog niet zeker of het Chromecast-ondersteuning gaat aanbieden voor de Uitzending Gemist-applicatie. Er wordt gekeken welke mogelijke alternatieven er ondersteund kunnen worden. De verwachting is dat de uitkomsten van NPO’s onderzoek hiernaar in 2014 zullen verschijnen.

Met een ondersteuning voor Chromecast in de applicaties van RTL en NPO zal het mogelijk zijn de smartphone als een soort afstandbediening te gebruiken. De video’s die op de smartphone binnen een applicatie worden afgespeeld kunnen naar Chromecast worden verzonden, welke het signaal doorspeelt naar de televisie. Bij de Android Netflix-applicatie bestaat een dergelijke ondersteuning al.