Google heeft nog geen duidelijk antwoord gegeven op het feit of Chromecast uiteindelijk gebruikers in staat zal stellen eigen video’s en muziek te streamen naar het tv-scherm. Het lijkt er echter op dat Google er geen fan van is: een app van een derde partij die dit mogelijk maakt, wordt geblokkeerd.

Het gaat om de Android-app AllCast, gemaakt door ontwikkelaar Koushik Dutta, die de mogelijkheid bood om eigen video’s en muziek te streamen vanaf een Android-telefoon. Dutta kreeg dit voor elkaar door de code van Chromecast te reverse engineeren. De laatste software-update van Chromecast zorgt er echter voor dat AllCast niet meer werkt.

"Het beleid lijkt een hardhandige aanpak, waarbij alleen goedgekeurde inhoud via het apparaat mag worden afgespeeld", zo vertelt Dutta. "De Chromecast zal waarschijnlijk niet gericht zijn op indie-ontwikkelaars." Officieel ondersteunt Chromecast alleen media van de Google Play-store, Netflix en YouTube. De zoekgigant heeft een groot belang in het regelen van de gebruikservaring als het hoopt nieuwe partners te strikken, zoals HBO en Hulu Plus.

Google-directeur Rishi Chandra laat weten: "Onze positie nu is dat wat we inschakelen niet anders is dan het verbinden van een HDMI-kabel van je laptop naar de tv." Dit is mogelijk met de tabcasting-functie van Chrome, waarmee het mogelijk is om een tabblad van Google Chrome weer te geven op de tv, ongeacht wat er op dat tabblad wordt weergegeven, zo stelt Chandra. Tegelijkertijd zei Chandra eerder nog: "Als het niet toegestaan is om afgespeeld te worden op televisie, dan zal het niet werken met Chromecast." Dit lijkt elkaar dus tegen te spreken.