1 min

Google heeft het afgelopen jaar 10 miljoen Chromecasts verkocht, dat laat het bedrijf weten aan de Korea Times. Daarmee is de zeer betaalbare dongle een groot succes voor het bedrijf. Met de Chromecast kan je audio en video streamen naar je televisie.

De Chromecast is een dongle met in plaats van een USB- een HDMI-aansluiting, deze kan je achter in je televisie steken en vervolgens kan je met een Android- of iOS-app er muziek, films en foto’s naar toe sturen. Deze zullen dan worden getoond of afgespeeld op je televisie. De Chromecast is inmiddels al enige tijd beschikbaar in Nederland voor 35 euro.

Het gebruik van het apparaat neemt volgens Google nog steeds toe, wat mede te danken is aan de hoeveelheid app die inmiddels ondersteuning bieden voor de Chromecast. Google meldt dat inmiddels 10.000 apps ondersteuning hebben ingebakken voor de Chromecast. Sinds kort biedt de NPO-app ook ondersteuning voor de Chromecast zodat je Uitzending Gemist op je televisie kan kijken. Grote afwezigen op het gebied van Chromecast-ondersteuning zijn RTL en SBS, zowel RTL XL als Kijk.nl bieden nog geen ondersteuning voor de Chromecast.

In Nederland gebruiken mensen de Chromecast veel in combinatie met Netflix.