Google heeft in haar Play Store een speciale sectie toegevoegd. Het betreft hier een sectie met applicaties die ondersteuning bieden voor Google’s Chromecast.

In de Google Play Store is een extra tabblad verschenen. Onder de titel Chromecast zijn enkele applicaties geplaatst die werken in combinatie met Google’s HDMI-stick. Met Chromecast kan er middels een draadloze internetverbinding content worden gestreamd op een compatibele televisie.

De applicaties die in het het tabblad getoond worden in de Benelux bestaan uit de populaire Google Play Music en YouTube. In Nederland is ook de Netflix-applicatie in dit rijtje geplaatst. In de praktijk zal dit betekenen dat content vanaf deze mobiele applicaties via Chromecast naar een televisie kan worden gestreamd en bekeken.

Het extra tabblad in de mobiele applicatie van de Google Play Store is reeds te bereiken vanaf de smartphone en tablet. De Google Chromecast is nog niet officieel te verkrijgen in de Benelux. Wel maakten NPO en RTL al bekend dat hun mobiele applicaties in de toekomst ondersteuning zullen bieden voor het accessoire.