1 min

BlackBerry lijkt een potentiële koper te hebben gevonden. Er wordt gesproken over een overname door het Canadese bedrijf Fairfax Financial, voor 4,7 miljard dollar. Met de eventuele overname zou BlackBerry weer een besloten vennootschap worden.

Fairfax Financial is een investeringsmaatschappij die noodlijdende bedrijven opkoopt, met als doel om vervolgens voor een ommekeer binnen het bedrijf te zorgen. Hier is het bedrijf in het verleden al zeer succesvol in geweest. Fairfax wil zich met BlackBerry gaan concentreren op de zakelijke markt, waar BlackBerry altijd al sterker is geweest dan op de consumentenmarkt.

BlackBerry, eerder bekend onder de naam Research In Motion, zit al jaren in een neerwaartse spiraal. Vorige maand werd al bekend dat al lange tijd gezocht werd naar kopers. Fairfax heeft op dit moment al tien procent van de aandelen van BlackBerry in beheer. Ook gingen er eerder al geruchten dat Fairfax’ CEO Prem Watsa interesse had in het overnemen van BlackBerry, nadat hij uit het bestuur was gestapt.

Het bestuur van BlackBerry staat nog wel open voor andere bedrijven die een bod willen doen. Dit moet dan wel voor 4 november gebeuren, aangezien dan naar verwachtingen de onderhandelingen tussen Fairfax en BlackBerry afgerond zullen worden.

Eerder werd al bekend dat BlackBerry 40 procent van het personeel ging ontslaan en dat het bedrijf zich terug ging trekken uit de consumentenmarkt.