1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens persbureau Reuters zou het in zwaar weer verkerende BlackBerry in gesprek zijn met Cisco Systems, Google en SAP. Het zou hier gaan om gesprekken omtrent het overnemen van het gehele bedrijf, of enkele onderdelen, bijvoorbeeld in de vorm van het patentportfolio.

Vorige maand werd al bekend gemaakt dat het in financiële crisis verkerende BlackBerry om de tafel zat met het eveneens Canadese Fairfax Financial, wat al een van de grotere aandeelhouders van BlackBerry is. Deze investeringsmaatschappij zou een bod hebben gedaan van 4,7 miljard dollar, omgerekend bijna 3,5 miljard euro.

Momenteel zou BlackBerry met nieuwe kandidaten in gesprek zijn. Dit zouden Cisco Systems, Google en SAP zijn. Ook zouden de Intel, LG en Samsung geïnteresseerd zijn en een bod overwegen. Met name de patenten en het eigen beveiligde netwerk waarover BlackBerry beschikt zouden het interesse van kopers gewekt hebben, hoewel hiervan geen exacte waarde bekend is.

De potentiële kopers zouden allen voorzichtigheid in acht nemen, gezien de ongunstige financiële situatie waarin BlackBerry zich bevindt. Volgens schattingen zou het bedrijf de komende anderhalf jaar 2 miljard dollar, omgerekend zo’n 1,5 miljard euro, kwijtraken aan doorlopende financiële verplichtingen. Hier staat echter weinig voorgespiegelde winst tegenover. Dat zou betekenen dat BlackBerry al gauw door de geldreserves heen zal zijn.

Partijen die eventueel geïnteresseerd zouden zijn in een overname van het gehele BlackBerry of specifieke bedrijfsonderdelen hebben nog weinig losgelaten over de inhoudelijke onderhandelingen. Het wachten zal dus zijn op het moment dat er door koper en verkoper een knoop zal worden doorgehakt.