Facebook heeft het voor tieners mogelijk gemaakt om publiekelijk status updates te plaatsen. Doordat tieners de mogelijkheid krijgen om publiekelijk te posten zullen de updates in dat geval voor iedereen te lezen zijn.

Dit maakte Facebook gisteren bekend. Voorheen waren de updates die tieners van 13 tot 17 jaar oud op Facebook plaatsten alleen te lezen voor directe vrienden en de vrienden van bevriende accounts. "Hoewel slechts een klein gedeelte van de tieners die Facebook gebruiken ervoor zullen kiezen om publiekelijk te posten, krijgen ze door deze update wel de keuze om breder te delen, net zoals bij andere sociale media diensten," aldus Facebook.

Om ouders van tieners gerust te stellen, staat de instelling bij het aanmaken van een account standaard op vrienden. Eventueel was het al mogelijk om de groep aan te passen naar vrienden en vrienden van vrienden of naar alleen ik.

Op het moment dat een tiener voor de optie kiest om zijn of haar status publiekelijk te delen, wordt nog wel een waarschuwing getoond met de melding dat de content voor iedereen in te zien zal zijn en dus niet alleen door mensen die ze kennen.

In het verleden zijn er al vaker gebruikers geweest die klaagden over privacy op Facebook, of het gebrek daaraan. Volgens deze gebruikers is er veel onduidelijkheid over de manier waarop Facebook over de privacy van de gebruikers waakt, mede door de fequente veranderingen in de gebruiksvoorwaarden.