1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple’s eigen Kaarten-applicatie maakte een jaar geleden een slechte start door, maar volgens cijfers van ComScore heeft dat weinig mensen afgeschrokken. In een jaar tijd heeft Apple’s dienst zo’n 35 miljoen gebruikers geworven, bijna het zesvoudige van Google Maps op iOS.

In een jaar tijd verloor Google Maps in de Verenigde Staten ongeveer 23 miljoen iOS-gebruikers, waardoor het aantal gebruikers nu op 6 miljoen staat. Google profiteert overigens nog van 2 miljoen gebruikers die een oudere versie van iOS op hun apparaat hebben draaien waardoor ze überhaupt geen Apple Kaarten kunnen gebruiken.

Apple’s eigen dienst werd een jaar geleden met iOS 6 geïntroduceerd, maar kende een roerige start. Een deel van de kaarten klopte niet en de voorgestelde routes waren niet altijd even optimaal en bleken soms zelfs dodelijk. Apple heeft er naar eigen zeggen hard aan gewerkt om problemen op te lossen.

De Kaarten-app is onlangs ook voor Mac OS X 10.9 Mavericks (review) geïntroduceerd. Inmiddels lijkt Apple plannen te hebben om ook informatie over het openbaar vervoer in zijn applicatie te integreren.