Hoewel Apple’s Kaarten-applicatie in den beginne met grote problemen kampte, lijkt de negatieve berichtgeving rondom de applicatie de afgelopen tijd verstomd te zijn. Sterker nog, er staan zelfs fans op. Nadat Computerworld na een uitgebreide test eind vorig jaar al de voorkeur gaf aan de Kaarten-app van Apple, doen ontwikkelaars dit nu ook.

In een artikel van FastCompany wordt uitgebreid aandacht besteed aan de ervaringen van ontwikkelaars met de SDK’s van Google Maps en Apple Kaarten. Uiteindelijk wordt een conclusie getrokken en daaruit komt de verassende winnaar tevoorschijn. Apple weet Google af te troeven doordat de Apple Map Kit op eenvoudigere manier de mogelijkheid biedt om functies in te bouwen, bovendien zijn er meer functies voor de Kaarten-app. De dienst van Apple is bovendien gratis, in het geval van Google is dat alleen zo wanneer het gebruikersbestand van de ontwikkelde applicatie niet te groot wordt. Per dag mag een applicatie ‘slechts’ 100.000 aanvragen doen bij Google Maps via de Places API.

Functies die de Kaarten-app van Apple bijvoorbeeld biedt zijn bijvoorbeeld een API om de locatie van de gebruiker te blijven volgen op een kaart of het aanpassen van de oriëntatie van de kaart aan de hand van de richting waarop de gebruiker zich begeeft. Dit soort zaken zijn overigens niet onmogelijk bij Google Maps, maar er zijn geen API’s voor waardoor de ontwikkelaars zelf een oplossing moeten fabriceren en dat kost tijd.

Er zijn ook voordelen aan Google Maps, zo zijn er meer Points of Interest terug te vinden en de informatie over het openbaar vervoer is beter. Die punten zorgen er voor FastCompany echter niet voor dat Google Maps als winnaar uit de bus komt.