1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Volgens bronnen van zowel The Verge als The New York Times zal Google tegen het eind van 2012 een nieuwe Maps-applicatie lanceren voor Apple’s iOS. Apple wipte de alom bekende Google Maps-app uit iOS 6 ten faveure van een eigen Kaarten-applicatie, maar ondervindt momenteel problemen met de dienst. Google zou Apple tegen het eind van het jaar te hulp springen.

Apple introduceerde in iOS 6 een eigen Kaarten-applicatie welke Google Maps vanaf iOS 6 vervangt. Een overeenkomst met Google voor het gebruik van onder andere Google Maps liep nog voor een jaar, waardoor Google naar eigen zeggen verrast werd met Apple’s besluit.

Problemen met Apple’s eigen Kaarten-applicatie reiken van locaties die niet te vinden zijn of juist niet horen te bestaan tot het ontbreken van een Street View-functie welke door Google Maps wel aangeboden werd. Ook is het niet mogelijk om informatie over het openbaar verkeer op te vragen, hiervoor wordt verwezen naar applicaties in de App Store.

Volgens bronnen duurt het nog maanden voordat de Google Maps-applicatie afgewerkt is, maar de app kan voor het einde van 2012 voltooid zijn. Google wil, net als Apple al deed, 3D-beelden verwerken in de Maps-applicatie. Opvallend genoeg meldde Google-topman Eric Schmidt gisteren nog dat Google nog niet begonnen was aan een iOS-applicatie van Google Maps.