2min

Afgelopen vrijdag lanceerde Microsoft de Xbox One in dertien landen. Uit de eerste verkoopcijfers blijkt dat er binnen 24 uur één miljoen exemplaren van de console over de toonbank zijn gerold. Dat gebeurde eerder ook al bij de PlayStation 4 van Sony.

Na het verkoopsucces van Sony’s PlayStation 4 blijkt de belangstelling voor Microsoft’s Xbox One eveneens groot. Binnen 24 uur na de lancering werden er reeds één miljoen exemplaren verkocht. Waar de PlayStation 4 aanvankelijk enkel in de Verenigde Staten en Canada werd gelanceerd, is de Xbox One in dertien landen uitgebracht.

Afgelopen donderdagavond vond de lancering van de Xbox One plaats in New York. Deze lancering ging gepaard met veel spektakel, compleet met zombies, sportwagens en Romeinse soldaten die in de spelwereld terug te vinden zijn.

Microsoft verklaarde een dag na de verkoop dat er inmiddels al 5,8 miljoen kilometer asfalt was verslonden in Forza Motorsport, zo’n 60 miljoen zombies in Dead Rising waren verslagen, 7,1 miljoen combo’s in Killer Instinct waren uitgevoerd en 8,5 miljoen vijanden in Ryse: Son of Rome waren overwonnen.

Evenals de PlayStation 4 blijkt ook de Xbox One echter niet geheel vrij van kinderziektes. Bij de PlayStation 4 bleek zo’n één procent met een probleem te kampen waarbij de console vastloopt. Wat de Xbox One betreft zijn er gevallen gemeld waarbij het apparaat een spelschijf niet wil afspelen en uitwerpt.

Microsoft: "Het probleem doet zich voor bij een klein aantal Xbox One-klanten. We zorgen dat degenen die een Xbox One met het probleem hebben zo snel mogelijk een vervangend model krijgen. Wees gerust, we zorgen goed voor onze klanten."

Op dit moment is de Xbox One verkrijgbaar in Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend wanneer de spelcomputer precies in de Benelux zal worden uitgebracht, vermoedelijk zal dit ergens in het eerste kwartaal van 2014 plaatsvinden.