1 min Applications

Xbox One verkoopt 2 miljoen maal in 18 dagen

Microsoft heeft aangegeven meer dan 2 miljoen Xbox One-consoles verkocht te hebben, sinds de lancering 18 dagen geleden. Concurrent Sony wist 2,1 miljoen PlayStation 4-consoles te verkopen in 16 dagen. Daarmee gaan de giganten vrijwel gelijk op in het begin van de nieuwe console-oorlog.

Microsoft heeft sinds de lancering 18 dagen geleden meer dan 2 miljoen Xbox One-consoles verkocht. Dit betekent dat er gemiddeld 111.111 stuks per dag verkocht zijn. Door de cijfers bekend te maken, blijkt dat zowel de Xbox One als de PlayStation 4 zeer goed verkoopt.

Hoewel de cijfers vrij dicht bij elkaar liggen, zijn er toch wat verschillen tussen de twee nieuwe spelcomputers. Allereerst wist Sony net wat meer PlayStation 4’s te verkopen dan Microsoft Xbox One’s kon verkopen. Hier staat wel tegenover dat de PlayStation 4 iets eerder op de markt kwam en dat de console op dit moment in 32 landen beschikbaar is, terwijl de Xbox slechts in 13 landen verkocht wordt.

Inmiddels is ook al de eerste update voor de Xbox One uitgebracht. Met de update worden er problemen opgelost met Smartglass en notificaties. Daarnaast worden de prestaties van het dashboard verbeterd en worden er verbeteringen doorgevoerd in de TV-functionaliteit van de console.

Bron:The Verge