Microsoft lanceerde de Xbox One vorige week in verschillende landen. Hoewel België en Nederland nog moeten wachten, zijn er ongetwijfeld al mensen die de spelcomputer vanuit andere landen hebben geïmporteerd. De kans bestaat dan dat je problemen hebt met de optische drive, welke geen spellen leest.

Over het probleem berichtten we gisteren al, vandaag blijkt er een wat bizarre oplossing voor te zijn. Door een paar ferme tikken op de plaats van de diskdrive uit te delen, kan je aan de slag met je game. Wij raden je niet aan om dit lange tijd te blijven doen als je problemen ondervindt, maar het kan wel een oplossing zijn als je niet kan wachten op een vervangend exemplaar.

In onderstaande video wordt een demonstratie gegeven van de oplossing. Eerst wordt een spelschijf in de console geplaatst, waarna een ratelend geluid klinkt en de schijf weer wordt uitgespuwd. De console wordt vervolgens op zijn rug gelegd, waarna de eigenaar een aantal keer een klap geeft op de Blu-ray-drive. Daarna blijkt de console het spel ineens wel te slikken.