1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het eigenaren van een met problemen kampende Xbox One tegemoet zal komen. Deze zullen ter compensatie een spel geheel gratis mogen downloaden.

Verschillende gebruikers van de recentelijk gelanceerde Xbox One meldden een niet correct werkende optische drive. Hierbij kan het gebeuren dat er een vreemd ratelend geluid te horen is, op het moment dat de console een schijf probeert te lezen. Niet lang daarna wordt de schijf weer uitgeworpen. Een vindingrijke oplossing kwam van een gebruiker die de optische drive van de Xbox One weer aan de praat wist te krijgen door het apparaat een paar ferme tikken te geven.

Om de gebruikers die met het probleem te kampen hebben tegemoet te komen, schenkt Microsoft de gedupeerden een spel dat gratis gedownload kan worden. Hierbij kan gekozen worden tussen de titels Forza Motorsport, Dead Rising, Ryse: Son of Rome en Zoo Tycoon. Deze tegemoetkoming is enkel van toepassing voor Xbox One-gebruikers waarbij de optische schijf niet goed werkt.

Door het speciale vervangingssprogramma van Microsoft kan de Xbox One-eigenaar alvast aan de slag met zijn of haar spelcomputer middels het downloadbare spel, terwijl een nieuw Xbox One-exemplaar met een werkende optische drive wordt opgestuurd.