Apple heeft vacatures geplaatst voor een functie die betrekking heeft op het ontwikkelen van een betalingssysteem. Dit zou erop kunnen wijzen dat Apple een eigen platform wil ontwikkelen, dat mogelijk zou werken met de iBeacons-technologie.

Begin deze week plaatste Apple op haar vacaturesite oproepen voor de functie van ontwikkelaar van betalingssoftware. De website 9to5Mac bericht dat elektronicagigant Apple geïnteresseerd zou zijn in experts op het gebied onder andere van e-commerce, financiën, verkoop en betalingsmogelijkheden.

Dit zou erop kunnen wijzen dat Apple zich wil gaan richten op een eigen betalingssysteem. In dit platform zouden volgens de website 9to5Mac onder andere verschillende betalingsapparaten en zogenaamde middleware worden geïntegreerd.

De meeste concurrenten van Apple richten hun pijlen op een verbindingsmogelijkheid in de smartphone door middel van een NFC-chip. Apple daarentegen heeft haar eigen iBeacons, wat gebruikmaakt van Bluetooth 4.0. Recentelijk verscheen het bericht dat Apple haar winkels wil gaan uitrusten met iBeacons-zenders. Deze zouden dan aanvullende verkoopinformatie voor consumenten kunnen verschaffen, maar wellicht komen er op termijn meer mogelijkheden.

Wanneer er een eigen betalingsnetwerk van Apple zou worden gekoppeld aan iBeacons, zou dit een nieuwe en snelle manier van betalen kunnen opleveren. Hiermee zou Apple de concurrentie aan kunnen gaan met de betalingssystemen Square of Paypal.