1 min

Tags in dit artikel

, ,

Meer dan twee jaar na de lancering van de Nintendo 3DS kan de handheld eindelijk YouTube-video’s weergeven via een officiële app. Vreemd genoeg is het echter niet mogelijk om 3D-video’s te bekijken op het scherm van de Nintendo 3DS.

Tegenwoordig krijgen steeds meer apparaten toegang tot internet. Apparaten die toegang hebben tot het internet krijgen vaak op vrij korte termijn een app voor het bekijken van video’s op YouTube. Dit ging echter tot op heden niet op voor de Nintendo 3DS. De handheld met twee schermen heeft al lange tijd de mogelijkheid om gebruik te maken van het internet, maar kon tot op heden geen filmpjes van YouTube afspelen. Dit terwijl het apparaat toch al sinds 25 maart 2011 beschikbaar is in de Benelux.

Gelukkig heeft Nintendo daar verandering in gebracht door een YouTube-app beschikbaar te maken in de Noord-Amerikaanse en Europese variant van de Nintendo eShop. Afgelopen maand werden via deze online winkel ook al apps voor Netflix en Hulu aangeboden.

Op het moment dat de YouTube-app wordt opgestart, wordt het bovenste scherm gebruikt voor het weergeven van de video terwijl het onderste scherm of de knoppen van de handheld gebruikt kunnen worden om de weergave aan te sturen.

Wonderbaarlijk genoeg kan de 3D-functionaliteit van de Nintendo 3DS niet gebruikt worden om 3D-video’s te bekijken op YouTube. Of dit in de toekomst nog wel mogelijk zal worden, is op dit moment niet duidelijk.