Netflix heeft voor het eerst de resultaten van het onderzoek naar internetsnelheid van verschillende providers gepresenteerd. Hierbij kwam Caiway het beste uit de bus en UPC het slechtste.

Netflix meet maandelijks de snelheid van het internet van de belangrijkste providers in de landen waar de videodienst beschikbaar is. Vandaag heeft Netflix voor de eerste keer sinds de Nederlandse lancering van de dienst deze cijfers bekendgemaakt. Netflix is vanaf 11 september beschikbaar in Nederland.

Van alle landen waar Netflix beschikbaar is heeft Nederland het snelste internet. De gemiddelde internetsnelheid bedraagt in Nederland 3,16 megabit per seconde. Zweden en Denemarken scoren net iets minder hoog qua internetsnelheid met een gemiddelde snelheid van 2,75 megabit per seconde. Mexico scoort internationaal het slechtst met 1,75 megabit per seconde.


Volgens het onderzoek van Netflix biedt UPC in Nederland het langzaamste internet. Deze wist een snelheid van 2,64 megabit per seconde te halen. Ook Tele2 en XS4All wisten niet boven de 3 megabit per seconde uit te komen. Caiway wist in Nederland het beste te scoren, op de voet gevolgd door Ziggo. Deze wisten respectievelijk 3,58 en 3,56 megabit per seconde te halen.

Met het onderzoek wordt aangegeven welke providers het meest geschikt zijn om Netflix te bekijken. Netflix zal deze cijfers maandelijks opnieuw gaan testen.