1 min

Softwaregigant Microsoft is regelmatig de spot aan het drijven met Google’s producten en diensten in de Scroogled-campagne. Gisteren heeft Microsoft een speciale functie in haar maildienst aangekondigd. Hiermee wordt het importeren van berichten en contacten van Gmail naar Outlook.com vereenvoudigd.

Op een blog van Outlook.com legt Microsoft-ontwikkelaar Naoto Sunagawa uit hoe een gebruiker van Google’s Gmail eenvoudig kan overstappen naar Microsoft’s Outlook.com. Hierin wordt een nieuwe functie gepresenteerd die de komende weken naar alle gebruikers van de maildienst zal worden uitgerold.

Met deze nieuwe functie kunnen alle berichten en contacten in de Gmail-account worden overgeheveld naar een nieuwe of bestaande account binnen Outlook.com. Hierbij blijft de structuur wat betreft de gelezen en ongelezen berichten gehandhaafd. Tevens kunnen er vanuit de Outlook.com-account berichten worden verzonden die via het Gmail-adres verlopen.


De functie kan worden gevonden door in Outlook.com naar de instellingen te gaan. Aldaar kan worden worden aangegeven vanuit welke mailaccount de gebruiker zijn of haar berichten en contacten wil importeren. Wanneer vervolgens wordt ingelogd bij Gmail en hier toegang wordt verleend voor het exporteren van de inhoud naar Outlook.com, zal dit proces op de achtergrond plaatsvinden. De gebruiker wordt door middel van een bericht dat in de inbox van Outlook.com verschijnt op de hoogte gesteld wanneer het overzetten afgerond is.