In 2014 zal Samsung naar verluidt een goedkopere variant van de Samsung Galaxy Note 3 uit gaan brengen. Het toestel, de Samsung Galaxy Note 3 Lite genaamd, zal zich gaan richten op een lager segment dan de originele Samsung Galaxy Note 3.

In 2014 gaat Samsung mogelijk een goedkopere variant van de Samsung Galaxy Note 3 (review) uitbrengen. Er wordt gemeld dat de telefoon vandaag in massaproductie is gegaan. Een lancering binnen enkele maanden is dus te verwachten.

De variant zal mogelijk Samsung Galaxy Note 3 Lite heten en zal gaan beschikken over een 5,68 inch-scherm en een S Pen. Via de Koreaanse media kwam SamMobile erachter dat het toestel naar verwachting uiteindelijk voor 30 procent van de verkoop van de Samsung Galaxy Note 3-lijn moet gaan zorgen.

Volgens de geruchten zal het toestel tevens beschikken over een LCD-scherm in plaats van AMOLED. De camera krijgt mogelijk een downgrade van 13 naar 8 megapixel. Het toestel zal waarschijnlijk op de Mobile World Congress in februari aangekondigd worden en vervolgens eind februari of begin maart in zwart en wit op de markt komen.