1 min

In een User Agent Profile zijn enkele specificaties opgedoken van een toestel met de codenaam SM-750. Het betreft hier naar alle waarschijnlijkheid de Samsung Galaxy Note 3 Lite. Deze lichtgewicht phablet wordt dit kwartaal op de markt verwacht.

Vorige maand doken er meerdere geruchten op over de komst van een nieuwe phablet uit de handen van het Zuid-Koreaanse Samsung. Het zou hier een lichtgewicht-variant van de Galaxy Note 3 (review) betreffen. Vandaag is er meer bekend geworden over de specificaties, na de ontdekking van een vermelding in het zogeheten User Agent Profile (UAProf) op Samsung’s website.

In deze UAProf is een Samsung-toestel opgedoken met het typenummer SM-N750, welke zeer waarschijnlijk het equivalent is voor de Galaxy Note 3 Lite zonder LTE-verbinding. In de code van de UAProf wordt duidelijk dat het apparaat beschikt over een schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Ten opzichte van de resolutie van de Galaxy Note 3 zou dit een degradatie betekenen. Toch zou het uiteindelijke verschil in pixeldichtheid mee kunnen vallen gezien het kleinere beeldscherm dat de Lite-variant mogelijk zal krijgen.


Behalve de schermresolutie onthult de UAProf ook feiten over het mobiele besturingssysteem. Dit zal namelijk Android versie 4.3 Jelly Bean zijn. Een upgrade naar versie Android 4.4 KitKat (review) is echter niet ondenkbaar, hetzij uit de fabriek, hetzij door middel van een latere update.

Uit eerder geruchten kan al worden opgemaakt dat het apparaat waarschijnlijk wordt voorzien van een 8 megapixel-camera.