In april dit jaar presenteerde Samsung de Galaxy GamePad. Vandaag is deze accessoire opnieuw gepresenteerd, met een gewijzigd uiterlijk en een andere naam. Tezamen met een Smartphone GamePad verandert een Android-toestel in een ware draagbare spelcomputer.

Vandaag heeft het Zuid-Koreaanse Samsung de Smartphone GamePad opnieuw geïntroduceerd, samen met de speciale Mobile Console-applicatie. De GamePad werd voor het eerst getoond tijdens de presentatie van de Samsung Galaxy S4 (review), maar heeft een flinke make-over ondergaan voordat deze werkelijk in de winkels zal belanden.

De Smartphone GamePad kan worden beschouwd als een kleine spelcomputer waaraan vrijwel alle Android-toestellen gekoppeld kunnen worden. De belangrijkste eis is de aanwezigheid van Android 4.1 Jelly Bean of hoger, maar het apparaat werkt het best met Android 4.3 of hoger. Eenmaal gekoppeld, verandert de combinatie in een complete spelcomputer.

Hierbij kan gekozen worden om gebruik te maken van het scherm van het fysiek gekoppelde Android-toestel, of van een gekoppelde monitor of beeldscherm. In dit laatste geval dient de Android-smartphone middels een kabeltje met de monitor of het beeldscherm verbonden te worden. De Smartphone GamePad communiceert middels een Bluetooth-verbinding met de Android-smartphone.

De Smartphone GamePad ondersteunt Android-toestellen met een schermgrootte tussen de 4 en 6,3 inch. Middels het downloaden van de Mobile Console-applicatie biedt de GamePad toegang tot zeker 35 spellen, waaronder Need for Speed: Most Wantend en Prince of Persia: The Shadow and the Flame. Het komende jaar zullen er volgens Samsung meer titels aan de lijst worden toegevoegd.


Samsung geeft aan dat de Smartphone GamePad momenteel in enkele Europese markten verkrijgbaar is en dat dit aantal de komende weken verder zal worden uitgebreid. Een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt door Samsung.