Samsung geeft toekomstige Galaxy S4-bezitters een uitgebreid overzicht van de te verwachten bijbehorende accessoires en randapparatuur. In dat overzicht staan onder andere de Flip Cover, Spare Battery Charging System en Smart Dock.

Over een paar weken stroomt Samsung’s Galaxy S4 door de verkoopkanalen, een vooruitzicht waar de fabrikant ons aan herinnert met een lijst van alle accessoires voor het nieuwe vlaggenschip. Het toch al prijzige apparaat kan voor een paar euro meer net wat extra flair binnenslepen.

De welbekende Flip Cover is de meest voor de hand liggende accessoire. Het hoesje is voor veel kopers al een vanzelfsprekende aankoop om het scherm van het nieuw verworven toestel tegen krassen te beschermen. De Flip Cover is beschikbaar in zeven tinten en gaat over de toonbank vanaf 31,99 euro. Er is ook een ‘S view’ variant beschikbaar met doorzichtige voorkant, met een net zo transparante prijs van 52,99 euro.


Samsung voorziet ook in een oplaadsysteem voor een reserveaccu, het Spare Battery Charging System, voor niks minder dan 47,99 euro. Daarbij inbegrepen is een staande lader, wandlader en een extra accu met een capaciteit van 2.600 mAh.

Vorige week introduceerde Samsung al de europrijs voor de Game Pad-accessoire, een controller die zich aan het scherm hecht. De Game Pad draagt een prijskaartje van 106 euro. EA liet dinsdag weten 16 voor de Galaxy S4 geoptimaliseerde games uit te gaan brengen.