Facebook Home, de Android-skin van Facebook, heeft een update gekregen waarmee het sociale netwerk een deel van de kritiek wil wegnemen. De visuele laag voor Android bevat nu namelijk ondersteuning voor mappen.

De sociale Android-skin van Facebook werd met redelijk wat bombarie aangekondigd, maar het product kon het grote publiek vooralsnog niet bekoren. Facebook Home (review) heeft verschillende tekortkomingen, maar er is in onze ogen wel een basis voor een goed product. Facebook wil het product dan ook verder verbeteren en er op de lange termijn alsnog een succes van maken.

Na de update van Facebook Home kunnen gebruikers gebruik maken van mappen voor het ordenen van applicaties. Dat werkt zoals je mag verwachten: je sleept de ene applicatie op de andere en een map ontstaat. De update voert ook kleine andere wijzigingen door, zoals het eenvoudig delen van updates vanaf de News Feed in privéberichten. Een veelgevraagde mogelijkheid die nu is doorgevoerd is dat de bestanden voor Facebook Home op een micro SD-kaart geplaatst kunnen worden.

De update van Facebook Home is te downloaden via de Google Play Store. De applicatie is op dit moment enkel beschikbaar voor de Samsung Galaxy S III, Galaxy S4, Galaxy Note II, HTC One, One X en One X+.