Het Rockstar-consortium bestaande uit meerdere technologiebedrijven waaronder Apple en Microsoft zou naar verluidt van plan zijn om een deel van de patenten die het beheert, te verkopen.

Na het faillissement van het Canadese telecombedrijf Nortel in 2010 bleken de 6.000 patenten die dit bedrijf bezat een gewild goed. Waar Google aanvankelijk een bod deed op deze verzameling van patenten met een bedrag van 900 miljoen dollar, bleek de zoekgigant niet opgewassen tegen het speciaal opgerichte Rockstar-consortium. Dit genootschap bestaat uit Apple, BlackBerry, Ericsson, Microsoft en Sony nam uiteindelijk voor een bedrag van 4,5 miljard dollar de patenten over.

Volgens Bloomberg zou dit Rockstar-consortium momenteel overwegen om een deel van de patenten van de hand te doen. Halverwege dit jaar werden al 2.000 patenten verkocht aan de zogenaamde patenttrol Spherix. Gezien de informatie omtrent de onderhandelingen niet publiekelijk openbaar is, is ook nog niet duidelijk wie de geïnteresseerden zijn. Ook de CEO’s van de bedrijven die onder het Rockstar-consortium vallen onthouden zich vooralsnog van commentaar.

Rockstar heeft meerdere rechtszaken tegen verschillende technologiebedrijven aangespannen. Het betreft hier voornamelijk rechtszaken vanwege het schenden van de patenten in het mobiele besturingssysteem Android. Zo namen Google en Samsung twee maanden geleden nog plaats in het beklaagdenbankje.