1 min

De komst van een slim horloge van Apple is nog altijd in nevelen gehuld. Volgens de Koreaanse website DDaily zal de smartwatch in de zomer uit de doeken worden gedaan. Verder meldt de bron dat er gebruik wordt gemaakt van een gebogen OLED-scherm van het eveneens Koreaanse LG.

Het scherm dat Apple naar verluidt wil gebruiken, is van hetzelfde type als dat teruggevonden wordt in de LG G Flex. Deze gebogen smartphone wordt volgende maand in de Benelux uitgebracht, zo heeft LG vandaag bevestigd. De schermgrootte van de P-OLED-display bedraagt 1,52 inch. Dat is 0,1 inch kleiner dan het scherm van Samsung’s Galaxy Gear (review).

LG zou de massaproductie van schermen op deze grootte tussen juli en september opstarten en de enige leverancier voor de iWatch worden. Dat betekent dat een aankondiging in de zomer wel mogelijk is, maar dat het nog enige tijd zal duren voor het horloge ook in de winkels belandt.

Opvallend genoeg is het bericht op DDaily inmiddels om onduidelijke redenen niet meer beschikbaar. Dat kan betekenen dat iemand verzinsels op papier heeft gezet, of dat iemand meer heeft gezegd dan hij of zij mocht. De bewering dat LG schermen voor de iWatch zal produceren is echter aannemelijk, LG heeft al voor verschillende Apple-producten schermen geleverd.