2min

Nu Apple deze week geen hardware heeft aangekondigd was het wachten op de nieuwe geruchten. Nieuwe geruchten uit het Chinese toeleveringskanaal zouden er op wijzen dat Apple de iPhone 6 en de iWatch gelijktijdig zal lanceren. Daarnaast zou de iWatch een gebogen oled-scherm krijgen.

Afgelopen week presenteerde Apple op de World Wide Developers Conference (WWDC) de nieuwste versies van zijn besturingssystemen. Zo werd iOS 8 officieel gepresenteerd maar ook Mac OS X 10.10 Yosemite. Beide besturingssystemen groeien verder naar elkaar toe en krijgen nieuwe functionaliteiten. Waar iedereen elk jaar op hoopt maar dit jaar opnieuw niet gebeurde is dat Apple nieuwe hardware zou aankondigen.

Apple heeft aangegeven dat het de beste product line-up van de afgelopen 25 jaar heeft klaar staan, dus de verwachtingen zijn redelijk hooggespannen. De grote vraag is nu hoelang we nog moeten wachten, uit de meeste recente geruchten blijkt dat je rustig op vakantie kan want Apple zou op zijn vroegst pas begin september nieuwe hardware gaan aankondigen.

Apple zou de iPhone 6 gelijktijdig met de iWatch willen presenteren. Overigens krijgt de iWatch volgens bronnen een gebogen oled-scherm net zoals de Samsung Gear Fit (review). Eerder werd echter beweerd dat de iWatch een rond scherm zou krijgen. Ook over de prijs wordt inmiddels druk gespeculeerd, zo is er een bron die beweerd dat de iWatch tussen de 200 en 230 dollar zou kosten. Daarmee zou Apple onder de prijs van Samsung’s Gear 2 duiken. Over het algemeen is Samsung echter de goedkopere van de twee, dus dat zou best opmerkelijk zijn.