Brian Blair van Rosenblatt Securities heeft op basis van bronnen binnen de Taiwanese productieketen gemeld dat de iWatch een rond scherm zal krijgen. Ook komen er meerdere uitvoeringen op de markt.

Het ontwerp van de smartwatch lijkt volgens Blair op dat van de Motorola Moto 360 die boven dit artikel staat afgebeeld. Het horloge van Apple zou wel dunner worden, dat is al vaker beweerd: Apple zou erin zijn geslaagd om aan de hand van een bijzondere productiemethode apparaten dunner te maken.

De iWatch zou volgens Blair in twee formaten op de markt komen, met schermen van 1,3 en 1,7 inch, respectievelijk bedoeld voor vrouwen en mannen. Volgens Blair is de iWatch nog niet in productie, al werd het tegendeel onlangs juist beweerd. Blair meldt dat dit pas in juli of augustus zal gebeuren. Indien dat waar is, verwachten we niet dat het horloge tijdens de WWDC-beurs begin juni getoond zal worden.

Als laatste meldt Blair dat het aantal betelde iWatches hoger ligt dan hij eerder al eens stelde. Apple zou niet 15 tot 20 miljoen exemplaren hebben besteld, maar 18 tot 21 miljoen stuks.