Nu ook gratis bellen met BlackBerry Messenger voor iOS en Android

BlackBerry heeft vandaag een update uitgebracht van de BlackBerry Messenger-app voor iOS en Android. In deze nieuwe versie is het ook mogelijk om elkaar te bellen via Wifi of de 3G/4G-verbinding. Hierdoor kan je dus gratis met elkaar zonder dat het je belminuten kost. Wel gaat het van je dataverbruik af als je belt via mobiel internet.

Daarmee zet BlackBerry met de Messenger-app een stap die andere berichtendiensten nog niet gezet hebben. Met apps als Whatsapp en Facebook-messenger is het niet mogelijk elkaar te bellen. Wel zijn er apps die gericht zijn om te bellen via Wifi en mobiel internet, maar daarbij zijn de berichtendiensten vaak van minder kwaliteit of afwezig. Voorbeelden hiervan zijn Skype en Viber.

BlackBerry probeert nu via de messenger toch weer wat meer in beeld te komen bij de consument. De fabrikant zit al enige tijd in zwaar weer nu het de concurrentie van Android en iOS definitief verloren lijkt te hebben. Ook Windows Phone is BlackBerry inmiddels gepasseerd. Om de BlackBerry Messenger app tot een succes te maken zullen eerst veel gebruikers de app moeten gaan downloaden en installeren. De vraag is of dat gebeurd of dat mensen vasthouden aan WhatsApp.

Een andere nieuwe mogelijkheid in de app zijn Channels, hierin wordt het mogelijk om met gebruikers die je niet kent te praten over gezamenlijke interesses. Zowel gebruikers als bedrijven kunnen channels aanmaken, maar waarschijnlijk mogen bedrijven hiervoor gaan betalen. Deze functies waren al enige tijd beschikbaar binnen BlackBerry 10, het mobiele besturingssysteem van het bedrijf, maarn nu dus ook op iOS en Android.