Microsoft heeft de clouddienst SkyDrive officieel omgedoopt tot OneDrive. Dat gebeurt echter niet alleen door een simpele wijziging van naam, er worden ook nieuwe applicaties en een beloningssysteem gelanceerd.

Met oneDrive lijkt Microsoft meer de concurrentie aan te gaan met de momenteel dominantie dienst Dropbox. Zo adopteert Microsoft het beloningssysteem van Dropbox waarbij gebruikers meer opslagruimte toevedeeld krijgen na het bereiken van bepaalde mijlpalen.

Voor elke vriend die dankzij jou bij OneDrive inschrijft, krijg je 500MB extra opslag, met een maximum van 5GB. Door foto’s te uploaden is nog eens een extra 3GB aan ruimte te verdienen. Standaard wordt reeds 7GB ruimte geboden, welke naast de bonussen is uit te breiden met een maandelijkse bijdrage.

Microsoft heeft een nieuwe applicatie voor Android gelanceerd, waarin automatische uploads van geschoten foto’s worden geïntroduceerd. De iOS-app bood deze mogelijkheid al even. De hernoeming van de apps voor bijvoorbeeld iOS, Mac OS X, Windows, Windows Phone en de Xbox-producten laat nog even op zich wachten. De apps blijven wel gewoon functioneren.