1 min

Taiwan Economic Daily News meldt dat Apple met twee nieuwe smartphones op de proppen komt, maar dat het grootste model niet de merknaam iPhone zal dragen. Apple zou het toestel als een experiment behandelen en daarom voor een alternatieve naam kiezen.

Wat voor waarheid er in de beweringen zit is op dit moment moeilijk te bepalen. Het is niet volledig ondenkbaar dat mensen in de productieketen enige kennis hebben van de naamgeving, omdat het model in de aanloop naar de productie toch op een bepaalde manier moet worden aangeduid. Normaliter worden dan echter codenamen toegepast en niet de uiteindelijke noemer.

Er wordt opnieuw melding gemaakt van twee smartphones met verschillende schermgroottes. Het rapport noemt groottes van ongeveer 4,7 en 5,6 inch, deze afmetingen zijn de afgelopen tijd al meermaals genoemd. Ook de genoemde lanceerdatum in het derde kwartaal is geen unieke bewering.

Wel wordt opgemerkt dat alleen het scherm van het grootste model zal zijn voorzien van een bescherming van saffier. Voor de iPhone 6 met 4,7 inch-scherm houdt Apple vast aan Gorilla Glass, zo wordt beweerd. Dit is niet geheel ondenkbaar omdat de massaproductie van grote saffieren oppervlaktes nog in de kinderschoenen staat. Apple gebruikt dit materiaal momenteel alleen voor de bescherming van cameralenzen en de Touch ID-sensor.