1 min

Volgens bronnen van 9to5Mac zal Apple de iPhone 6 met 4,7 inch-scherm met en zonder saffierglas op de markt zetten. Mogelijk voorziet de Amerikaanse fabrikant alleen de versies met meer opslagcapaciteit van het hoogwaardige materiaal.

Apple lijkt grote plannen te hebben met het materiaal saffier. Voorheen werd steeds Gorilla Glass van Corning gebruikt voor de protectie van schermen, maar voor de iPhone 6 lijkt Apple iets beters in petto te hebben. Daarbij loopt het bedrijf echter tegen bevoorradingsproblemen aan; miljoenen iPhones moeten voorzien worden van het materiaal en dat is ineens wel erg veel.

Om de druk op de ketel wat te verlagen zou Apple ervoor hebben gekozen om de minder dure versies van de iPhone 6 niet uit te rusten met saffierglas, maar het vertrouwde Gorilla Glass. De iPhone 6 met een scherm van 5,5 inch zou wel te allen tijde van saffier zijn voorzien.

Apple organiseert op 9 september een evenement. Het is zo goed als zeker dat het merk op die dag de iPhone 6 zal presenteren. Dan wordt het gebruik van saffier ongetwijfeld toegelicht.