Microsoft heeft vandaag Office Online gelanceerd, hiermee neemt de softwaregigant afscheid van de naam Office Web Apps en hernoemt deze naar Office Online. Tegelijk met deze naamswijziging lanceert Microsoft ook een nieuwe website op Office.com. Deze website moet de gebruiksvriendelijkheid van Microsoft’s gratis online Office Suite ten goede komen.

Microsoft lijkt met het hernoemen van de Office Web Apps en de vernieuwde Office-website vooral te mikken op een betere gebruiksvriendelijkheid. Voorheen kon je wel gratis gebruik maken van de online Office-diensten van Microsoft, maar zaten deze een beetje verstopt in SkyDrive.

Nadat het bedrijf gisteren al SkyDrive omdoopte tot OneDrive, voegt het daar vandaag Office Online aan toe. Vanaf de website Office.com kan je in één klik je favoriete Office-applicatie openen; Word Online, Excel Online, PowerPoint Online, OneNote Online, Outlook.com, OneDrive, People en Calendar.

OneDrive kreeg bij de naamsverandering een hele hoop nieuwe functies mee die de dienst populairder moeten maken, meer hierover in ons artikel van gisteren. In het geval van Office Online is dat eigenlijk niet het geval, behalve dat je met Office Online in combinatie met OneDrive nu ook tegelijk aan documenten kan werken.

Microsoft gaat met de herpositionering van Office Online in elk geval flink de strijd aan met Google Drive, waaronder ook de Google Docs vallen, evenals met iWork van Apple, de online kantoorsoftware van Apple. Veel mensen zullen nu veel makkelijker hun weg naar de online Office-diensten van Microsoft kunnen vinden. Microsoft heeft uiteindelijk bij veel gebruikers de beste reputatie als het om Office-producten gaat.

Voor gebruikers die meer willen dan alleen een online versie van Office, biedt Microsoft voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers Office 365. Hierover schreven we eerder al eens een review.