De mogelijkheden van Healthbook, mogelijk Apple’s belangrijkste app voor iOS 8, zijn uitgelekt. De gezondheidsapp brengt verscheidene aspecten van het lichaam in kaart.

De nieuwe informatie wordt opnieuw door 9to5Mac gepubliceerd. De Apple-website heeft verschillende mock-ups op basis van echte screenshots gepubliceerd. Op basis van de mock-ups is te concluderen dat Healthbook een groot aantal zaken in de gaten houdt. Het uiterlijk van de Healthbook-app doet veel denken aan Passbook, een applicatie die Apple voor iOS 7 een grote opfrisbeurt gaf.


Voorbeelden zijn de slaapgewoontes, gezette stappen, gewicht, calorieverbranding, hartslag, bloeddruk en het hydratatieniveau van het lichaam. Andere opvallende vermeldingen zijn voeding, ademfrequentie en zuurstofverzadiging. Het is nog de vraag hoe de app aan al deze informatie zal komen, wellicht is het een aanwijzing voor de sensoren die Apple’s langverwachte horloge zal bevatten.


De informatie over bloedwaardes moet waarschijnlijk vanuit instanties zoals ziekenhuizen komen. Momenteel is het vaak ook zo dat je een uitdraai van een test krijgt, maar deze gegevens zouden ook in Healthbook verwerkt kunnen worden.


Opvallend is ook de aanwezigheid van een noodkaart, waarmee je informatie over je lichaam kunt geven, bijvoorbeeld voor bij een noodgeval. Zo kan je invoeren of je een donor bent en wat je bloedgroep is. Het lijkt aannemelijk dat deze informatie voor anderen beschikbaar zal zijn vanaf het vergrendelscherm van de smartphone.

iOS 8 wordt waarschijnlijk tijdens de WWDC-beurs voor het eerst getoond. Deze beurs zal in juni plaatsvinden.