1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft bevestigd dat de Health-app van iOS 8 onderhevig is aan een bug. Deze fout zorgt ervoor dat gebruikers nog enige tijd moeten wachten voordat apps gebruik kunnen maken van het HealthKit-platform.

Met de Health-app en het HealthKit-platform van iOS 8 (review) biedt Apple een methode om gegevens over de gezondheid van de gebruiker te verzamelen op een centrale plaats. Op termijn heeft het Amerikaanse bedrijf ongetwijfeld grotere plannen waardoor de gezondheidszorg erop vooruit kan gaan.

Voorlopig moeten gebruikers er echter nog even op wachten, want er blijkt een fout te zijn gevonden in HealthKit. Daardoor is de uitrol van updates van apps van derden met ondersteuning voor HealthKit ook tot nader order uitgesteld. Het is onduidelijk wat voor problemen de fout veroorzaakte, maar aangezien Apple de uitrol van betrokken apps pauzeert zal het effect niet gering zijn.

Een oplossing komt vermoedelijk pas ergens in de komende weken. Een woordvoerster meldt dat een update in ieder geval voor oktober moet arriveren.