1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft met iOS 8.0.2 een bug opgelost die ervoor zorgde dat de lancering van applicaties met HealthKit-ondersteuning uitgesteld werden. Nu de update is uitgebracht, worden ook de eerste HealthKit-apps in de App Store geplaatst.

Met HealthKit biedt Apple in iOS 8 (review) een overkoepelend platform dat informatie over gezondheidsaspecten verzamelt. Applicaties van derden kunnen toestemming tot de informatie krijgen en zelf gegevens toevoegen. Door een bug moest de lancering van HealthKit-compatibele applicaties uitgesteld worden, maar met iOS 8.0.2 wordt de bug definitief tot de eeuwige jachtvelden verbannen. De eerste applicatie met ondersteuning voor HealthKit is FitPort, dat eigenlijk ook direct als een vervanging voor Apple’s platform dient.

Als deze app voor de eerste keer wordt geopend, wordt vanuit de Health-app van Apple een lijst geopend waarop de gebruiker kan aangeven welke informatie wel en niet door FitPort mag worden gebruikt. Er is ook een expliciet verschil tussen het lezen en bewerken van data. Op deze manier wil Apple ervoor zorgen dat applicaties enkel inzicht krijgen in hetgeen de gebruiker wenst te delen.

De komende dagen en weken zullen vermoedelijk nog vele applicaties met ondersteuning voor HealthKit volgen.