1 min

De Nederlandse Spoorwegen (NS) neemt het beheer van de WiFi-verbinding in de trein over van T-Mobile. Vanaf morgen gaat de wijziging officieel in en voor de reiziger verandert er eigenlijk niets, behalve de naam van het netwerk. Deze luidt nu al jaren "tmobile" en dat wordt nu "WiFi in de trein".

Volgens T-Mobile is de naamswijziging een gevolg van het aanpassen van het contract dat de NS en T-Mobile hebben voor het bieden van WiFi in de trein. Naast een aanpassing van de naam ligt ook de volledige verantwoordelijkheid voor het WiFi-netwerk straks bij de NS en niet langer bij T-Mobile. De telecomprovider blijft wel de partner van de NS en de verbinding loopt dan ook nog steeds via hetzelfde 3G-netwerk.

Op dit moment biedt de NS samen met T-Mobile al enkele jaren gratis internet in de trein. Dit gebeurt vooral in intercity’s, in andere treinen ontbreekt internet in de trein nog. Wat de plannen van de NS precies zijn is onduidelijk, het bedrijf was niet beschikbaar voor commentaar. Of de NS van plan is de dienst uit te breiden naar bijvoorbeeld alle treinen is onduidelijk.