1 min Applications

Moves wil gebruikersgegevens toch delen met Facebook

Toen ProtoGeo werd overgenomen door Facebook werd expliciet gemeld dat gebruikersgegevens vanuit de Moves-app in het beheer van het bedrijf zouden blijven en niet met Facebook worden gedeeld. Een wijziging in de gebruikersovereenkomst doet echter wat anders denken.

De overname van ProtoGeo werd eind vorige maand bekendgemaakt door het bedrijf zelf. In een statement van ProtoGeo was (en is nog steeds) te lezen: "Er zijn geen plannen om gegevens te vermengen met die van Facebook."

Exact het tegenovergestelde lijkt met een vernieuwde gebruikersovereenkomst toch te gebeuren. In de nieuwe overeenkomst wordt vermeld dat de Moves-data uitgewisseld kan worden met andere bedrijven, inclusief Facebook. Door de applicatie te blijven gebruiken, gaan gebruikers akkoord met de nieuwe voorwaarden.

In een reactie laat Facebook weten dat er op dit moment geen plannen zijn om gegevens vanuit Moves samen te voegen met gegevens van Facebook. De toegang tot de data is volgens het sociale netwerk benodigd om de app te onderhouden.

Bron:The Verge