min

Tags in dit artikel

, , ,

LG heeft bevestigd dat de G3 wordt uitgerust met een QHD-scherm. Daarmee is de Koreaanse fabrikant de eerste grote partij die zo’n scherm in een smartphone plaatst, het troeft bovendien landgenoot Samsung af.

LG en Samsung zijn in een constante persoonlijke oorlog verwikkeld met de implementatie van nieuwe technieken. Vorig jaar vochten de twee merken bijvoorbeeld een strijd om flexibele schermen uit, dit jaar lijkt het QHD-scherm de aandacht op zich te vestigen.

Deze week heeft LG een QHD-scherm van 5,5 inch gepresenteerd, dit scherm wordt volgens het bedrijf ook in het volgende vlaggenschip uit het smartphone-assortiment gebruikt. Daarbij wordt zo goed als zeker op de LG G3 gedoeld, deze wordt op 27 mei uit de doeken gedaan.

"Het nieuwe Quad HD LCD-paneel wordt onthuld in combinatie met LG’s toekomstige vlaggenschip dat in de eerste helft van dit jaar op de markt zal worden gebracht," zo meldt een persbericht van LG.

Het scherm gaat binnenkort in massaproductie, bevestigt LG. De bezels rondom het paneel zijn verkleind tot 1,15 millimeter. Het scherm toont 1440 bij 2560 pixels.