2min

LG heeft zojuist een video waarin de LG G3 is te zien op YouTube. De LG G3 is de nieuwste smartphone van LG en zal op 27 mei officieel onthuld worden. De G3 wordt het nieuwe vlaggenschip en zal dus beschikken over de nieuwste en beste hardware.

In de video zijn verschillende zaken goed zichtbaar: de stand-by en volumeknoppen zitten opnieuw op de achterkant en de camera beschikt opnieuw over optische beeldstabilisatie. Verder lijkt de behuizing gemaakt te zijn van metaal, al zijn er verschillende bronnen die melden dat het zou gaan om een plastic behuizing waarop een laagje is aangebracht. Daardoor lijkt het alsof de behuizing is gemaakt van geborsteld metaal. Waar de behuizing precies van gemaakt is, zal moeten blijken op 27 mei als LG het toestel officieel presenteert.

LG zou zich vooral willen onderscheiden met een 5,5 inch QHD-scherm. Het Quad HD-scherm zou een resolutie van 2560 x 1440 pixels krijgen. LG zou daarmee een van de eerste fabrikanten zijn die QHD naar een smartphone brengt, momenteel wordt Full HD (1920 x 1080 pixels) veelvuldig gebruikt. Welke meerwaarde QHD eventueel zal brengen op een smartphone is niet helemaal duidelijk, deze extra pixels op zo’n klein scherm zijn voor het menselijk oog vrijwel onmogelijk om waar te nemen. LG heeft vorig jaar de stand-by knop naar de achterkant van het toestel verplaatst, wat vraagt om wat gewenning maar op zich helemaal geen dom idee is. Wellicht heeft LG ook een innovatief idee voor het QHD-scherm.

Tot slot zijn er geruchten dat LG meerdere versies van de G3 wil uitbrengen. Mogelijk komt er een plastic en een metalen versie, het verschil zou kunnen zijn dat de plastic variant geopend kan worden om de accu te vervangen en de metalen versie niet. Een andere mogelijkheid is dat de metalen versie het QHD-scherm krijgt en de plastic versie het moet doen met Full HD. Uiteraard zal dit dan ook resulteren in een fors prijsverschil.

Vooralsnog moeten we nog even geduld hebben voordat we het zeker weten, op 27 mei zal duidelijk worden hoe de LG G3 er echt uitziet en voor welke onderdelen en materialen is gekozen.