2min

Tags in dit artikel

, ,

Op uitgelekt materiaal van LG dat waarschijnlijk tijdens een persevenement is getoond zijn vrijwel alle hoogtepunten van de LG G3 te zien. De meeste details werden ook al genoemd in geruchten, maar met de vermelding op officieel materiaal wordt de zekerheid vele malen groter.

Dat de LG G3 eraan zit te komen is al even geen geheim meer. Wat de specificaties van het toestel worden is ook al grotendeels duidelijk dankzij geruchten. Dat het hetzelfde nu vermeld wordt op officieel materiaal van LG lijkt echter wel de definitieve bevestiging.

Zo wordt op het Koreaanse materiaal melding gemaakt van een Quad HD-scherm van 5,5 inch. Quad HD is een flinke stap hoger dan Full HD, met 1440 bij 2560 pixels in plaats van 1080 bij 1920 stuks. Het scherm krijgt daarmee een pixeldichtheid van 538 pixels per inch, veel hoger dan de pixelratio van 424 ppi die de LG G2 (review) heeft.

Er bestond nog onduidelijkheid over de chipset die LG zou gaan gebruiken, de meningen waren verdeeld over de Snapdragon 801 en 805, maar dit materiaal wijst op de keuze voor de mindere god: de Snapdragon 801 die ook in de HTC One M8 (review), Samsung Galaxy S5 (review) en Sony Xperia Z2 (review) terug te vinden is. Het werkgeheugen bedraagt 3GB, er is 32GB aan interne opslagruimte en de accucapaciteit bedraagt 3.000 mAh.

De smartphone heeft een formaat van 146 x 74,6 x 8,9 millimeter, wat indrukwekkend zou zijn gezien de grootte van het scherm. De voorkant van de smartphone is net iets groter dan de vlaggenschepen van LG’s concurrenten.

LG presenteert de G3 op 27 mei.