Nadat al zo goed als alle details rondom de LG G3 waren uitgelekt, is de smartphone vanavond officieel gepresenteerd. Zoals verwacht beschikt het toestel over een scherm met een uitzonderlijk hoge resolutie.

Met een 5,5 inch-scherm dat 1440 bij 2560 pixels weergeeft, heeft de LG G3 een ongekend hoge resolutie in huis. Volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant is het scherm van de G3 bijna tweemaal zo scherp als een Full HD-scherm. LG doet al enige tijd veel moeite om de randen rondom het scherm te verkleinen om zo ook de afmetingen van het toestel te beperken. Bij de G3 bestaat de voorkant voor 76,4 procent uit schermoppervlak.

Het rekenwerk wordt gedaan door een Snapdragon 801-chipset waarbij de quad-core processor tikt op 2,5 GHz. Er is 16 of 32GB opslagcapaciteit, uitbreidbaar met een micro SD-kaart. Afhankelijk van de opslagcapaciteit is er respectievelijk 2 of 3GB werkgeheugen beschikbaar.

"Accu van grafiet is een primeur"

De verwisselbare accu met 3.000 mAh aan capaciteit is gemaakt van grafiet, voor zover bekend is dit een primeur voor smartphones. Door het gebruik van dit materiaal zou de levensduur van de accu verlengd worden, ook belooft LG een makkelijke draadloze laadmethode van Qi.

De 13 megapixel-camera is net als bij de LG G2 (review) voorzien van optische stabilisatie. Met behulp van een laser kan de camera sneller focussen, ook bij zeer weinig licht. De camera op de voorkant schiet foto’s in 2,1 megapixel. Als de gebruiker een selfie wil nemen, wordt een teller gestart wanneer een vuist naar de camera wordt gebald.

"Interface is opgefrist"

De G3 wordt geleverd met Android 4.4.2 KitKat. Net als veel andere fabrikanten heeft LG de moeite genomen om de interface eenvoudiger te maken. Onnodige elementen zijn volgens het Koreaanse bedrijf verwijderd. Ook functioneel is er veel aangepast, zo leert het toetsenbord de gebruiker kennen. Er worden bijvoorbeeld patronen bij het maken van typfouten herkend, zodat hierop geanticipeerd kan worden en voorspeld kan worden welke woorden getypt zullen worden.

De LG G3 wordt in vijf kleuren uitgebracht: goud, paars, rood, wit en zwart. Vooralsnog wachten we nog op een adviesprijs voor het toestel. De verkoop wordt morgen afgetrapt in Zuid-Korea, verdere details volgen.