De microblogdienst Twitter is momenteel aan het bekijken of het een grote overname moet doen. Met SoundCloud in de gelederen zou Twitter een nieuwe poging willen wagen om een grote speler te worden op de markt van muziekstreaming.

De overname van SoundCloud wordt, indien deze doorgang vindt, waarschijnlijk de grootste investering die Twitter tot nu toe heeft gedaan. SoundCloud werd begin dit jaar op een waarde van iets meer dan 500 miljoen euro geschat, aan de hand van een investeringsronde.

Twitter heeft met Twitter Music in het verleden al een poging gedaan om door te breken als verspreider van muziek. Die poging was niet succesvol en onlangs werd de stekker uit de dienst getrokken. Het was toen al duidelijk dat Twitter mogelijk een hernieuwde poging zou gaan doen.

Hoe SoundCloud daar precies bij kan helpen is nog de vraag. Artiesten zijn dankzij de dienst in staat om hun muziek te delen via het internet, zodat andere gebruikers dit kunnen beluisteren via een stream. Het gaat dan wel vaak om artiesten zonder contract met een platenlabel. Wel is het zo dat Twitter-gebruikers meer links naar SoundCloud delen dan naar andere muziekdiensten.

Twitter en SoundCloud hebben geen commentaar gegeven.