Xbox One-controller werkt binnenkort ook op de pc

De nieuwe gameconsole van Microsoft, de Xbox One, heeft een vernieuwde gamecontroller gekregen, volgens Microsoft is dit de beste controller ooit gemaakt. Zo is het D-pad flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en ligt de controller nog beter in de hand. Major Nelsen (Larry Hryb) van Microsoft heeft laten weten dat er nieuwe drivers zijn ontwikkeld waardoor de controller nu ook binnen Windows op de pc werkt..

De Xbox One-controller zal binnenkort dus ook op de pc zijn te gebruiken, waardoor je ook je favoriete pc games met de controller kan spelen. Microsoft zal in de nabije toekomst de drivers gaan verspreiden via Windows Update, maar wanneer precies is onduidelijk. Voor gebruikers die niet kunnen wachten heeft Nelson de drivers alvast op zijn website gepubliceerd.

Om de controller op je pc te kunnen gebruiken heb je naast de juiste 32- of 64bit drivers ook een micro-USB-kabel nodig om de controller met je pc te verbinden. Dat zal echter voor weinig mensen een probleem zijn aangezien bij vrijwel elke smartphone een micro-USB-kabel wordt meegeleverd.

De Xbox One-console is op dit moment nog niet officieel in Nederland te koop maar er zijn genoeg Nederlanders die de console al wel in huis hebben. De console is wel in Duitsland te verkrijgen en wordt dan ook door verschillende webshops geïmporteerd en verkocht in Nederland.

Bron:MajorNelson