1 min

Volgens Reuters gaan Apple, Google en Samsung met behulp van wearables aan de slag om de bloedsuikerspiegel van gebruikers te monitoren. Dat zou een uitkomst kunnen zijn voor mensen die aan diabetes lijden.

Diabetici moeten vaak tot tienmaal per dag de waarde van hun bloedsuikerspiegel monitoren, door bloed bij zichzelf af te nemen. Dat is natuurlijk een heikel en onprettig karwei. Met behulp van sensoren in wearables zou daar verandering in kunnen komen.

Apple, Google en Samsung zijn druk bezig met de ontwikkeling van wearables. Apple neemt vermoedelijk beide aspecten voor de rekening, Google zal Samsung met Android Wear in de toekomst van software voorzien. De drie bedrijven richten zich vermoedelijk deels op de gezondheidsaspecten die dergelijke producten met zich mee kunnen brengen. Momenteel is dat met stappentellers en hartslagmeters nog redelijk beperkt.

Het meten van de bloedsuikerspiegel is niet eenvoudig. Veel bedrijven hebben in het verleden al getracht sensoren hiervoor te ontwikkelen, maar faalden vrijwel allemaal. De beste manier is nog altijd het afnemen van een bloedmonster.

Google lijkt echter goed op weg en toonde onlangs al een contactlens die de suikerspiegel kan monitoren. Deze lenzen zijn echter bij lange na niet klaar voor massaproductie. Over de status van de ontwikkeling bij Apple en Samsung is minder bekend.